İçeriğe geç

Yonca Türkiyede Nerede Yetişir

Yonca kaç derece soğuğa dayanır?

Yonca bitkisi kar örtüsü olmadan -25 °C’ye kadar sıcaklıklara dayanabilir. Ancak genç bitkilerin taze sürgünleri kış donlarına dayanıklı değildir.

Yonca yılda kaç kez biçilir?

Yonca yılda ne sıklıkla hasat edilir? Yonca çoğu bölgede yılda üç ila dört kez, bazı bölgelerde ise yılda yedi ila sekiz kez hasat edilebilir.

Yoncanın anavatanı neresidir?

Bu nedenle, anavatanı olan Ortadoğu’daki koşullarla aynı özelliklere sahiptir ve kuraklığa dayanıklıdır. Yonca önemli bir yem bitkisidir.

Yonca hangi toprakta yetişir?

Yonca, çok kumlu olmayan, tınlı ve yeterli kireç içeriğine sahip toprakları tercih eder. Yoncanın ekileceği alan drene edilmeli ve düzleştirilmelidir, çünkü yüksek yeraltı suyu ve durgun su, yoncanın düşük verimliliğine yol açar ve giderek seyrekleşir.

Yonca dondan etkilenir mi?

Don tehlikesi olan bölgelerde, özellikle yonca tarlaları, çayırlar, tahıl tarlaları, çalılıklar ve fidanlıkların yakınında dona duyarlı bitkilerin yetiştirilmesinden kaçınılmalıdır.

Yonca hangi illerde yetişir?

Kıyı tipi yonca, ülkemizde Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde, yani kışları ılık ve yağışlı, yazları kurak ve sıcak geçen yerlerde yetiştirilmektedir. Bu bölgeler; Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’in bazı kısımlarını kapsamaktadır.

Yoncanın kilosu kaç TL?

Yonca kuru fiyatı 2024 (TL/Kg)18 Şubat 2024

Yoncanın ömrü ne kadardır?

Yoncanın ortalama ömrü 7 yıldır.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN YAPILIR. KALİTELİ BİR YONCA SADECE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

Yonca besi sonunda neden verilmez?

Yaşlandıkça protein ihtiyaçları azalır ve enerji ihtiyaçları artar. Besi döneminin sonunda diyetleri neredeyse tamamen tahıl yeminden oluşur, bu nedenle yoncaya olan ihtiyaçları azalır. Bu nedenle genç hayvanlarınıza yüksek kaliteli yonca ve yonca otu verebilirsiniz.

Yoncayı hangi hayvanlar yer?

Tüm hayvanlar yonca otu yemeyi sever. Son yıllarda, ülke genelinde yonca silajı tüketimi yaygınlaşmıştır. Hayvanlara yeşil yonca otu yedirmek tehlikelidir.

Kaç çeşit yonca vardır?

Yoncanın 50’den fazla türü vardır.

Yonca çok su ister mi?

Sulama yoncası hem çorak hem de sulanan koşullarda yetiştirilebilen bir bitkidir. Ancak su ihtiyacı çok yüksek bir bitkidir. Yani yoncaya su verilirse verimliliği önemli ölçüde artar. Yonca bir kg kuru madde üretmek için 560-830 kg su tüketir.

Yonca suyu sever mi?

Yonca, oldukça gelişmiş adaptif fonksiyonlara sahip bir bitkidir. Ancak, büyüme ve gelişme için en uygun ortamlar, bol su ve sıcak ve kuru hava koşullarının olduğu ortamlardır. Bu nedenle yoncaya sıcak iklim bitkisi denilebilir. Yoncanın derin bir kök sistemine sahip olması, kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.

Yonca susuz yetişir mi?

Bu nedenle yonca kuru ve sıcak iklimlerin bitkisi olarak düşünülebilir. Yoncanın derin bir kök sistemi vardır ve bu nedenle kuraklığa dayanıklıdır. Yıllık yağış miktarı 350–450 mm olan yerlerde yonca sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Yonca ömrü ne kadardır?

Yoncanın 1/3’ü çiçek açtığında sabanla yer altına alınır, bu da toprağı organik madde ile zenginleştirir ve iyileştirir. Yoncayı diğer yem bitkilerinden üstün kılan özelliklerini aşağıda sıralayabiliriz. a-Ülkemizde yonca yetiştirme alanları çok geniştir. b-Uzun ömürlü bir bitkidir. Yoncanın ortalama ömrü 7 yıldır.

İnekler kaç derece soğuğa dayanır?

Normal şartlarda bir inek -7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yaşayabilir, ancak hayvanın durumu ve vücudunu kaplayan tüyler gibi dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Yonca ne zaman kurur?

a) 80 °C’de 8 saat kurutma dolabında kurutuldu. Bu nedenle yeşil yoncadaki besin maddelerinin mümkün olduğunca kaybolması engellenmeye çalışıldı. b) Yoncanın yağışlı havalarda kurutulması ve şartların sağlanması için zaman zaman sulanması gerekiyordu. Yonca 20 gün kurumaya bırakıldı.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN YAPILIR. KALİTELİ BİR YONCA SADECE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir