İçeriğe geç

Perestiş Ne Demek Tdk

Perestiş hangi dil?

Farsça parastish پرستش “hizmet etmek, tapınmak” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça parastişn kelimesinden türemiştir.

Perestiş nasıl kullanılır?

“I pray” gibi bir fiil olarak da kullanılabilir. Derin bir mesaj içerir. Elbette bu mesajı almak için mesaj ayarlarına girmenizi öneririm. “I pray” gibi bir fiil olarak da kullanılabilir.

Pereme ne demek TDK?

Pereme, “gondol benzeri tekne” olarak tanımlanmaktadır. Osmanlı kayıtlarında bu teknelerin adı Pereme olarak geçmektedir.

Pervasız TDK ne demek?

TDK’ya göre pervasız, çekinmeden konuşan ve kimse hakkında hiçbir çekincesi olmayan kişi anlamına gelir. Pervasız ayrıca sınırlarını aşan ve dil ve davranışlarıyla saygısız olan kişileri de ifade eder.

Perest ne demek TDK?

Arapça “interest” kökünden ve Farsça “perest” kökünden gelen “interest” kelimesi, aynı zamanda “interest-loving” kelimesine karşılık gelir ve dilde bencil olarak yerini alır. Ancak, dilde manipülatif kelimesi de vardı. Aslında, öz-çıkar, öz-çıkarın eşdeğeridir.

Farsça perest ne demek?

+perest – Nişanyan Sözlüğü. Farsça parast پرست “ibadet etmek, hizmet etmek” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Eprimiş ne demek TDK?

geçişsiz f. (< Eski Türkçe opra-mak "yıpranmak") E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma. Çürümeye yakın olmak, erimek, dağılmak: Büyükbabasından miras kalan, yer yer giyilen ve çoktan beyazlığını yitirmiş uzun geceliğini giyer, oturma odasına gider ve bütün ışıkları yakar (Ahmet Altan).

Peder hangi dilde baba demek?

Farsça padar veya pidar پدر “baba” kelimesinden türemiş bir kelimedir.

Peyik ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Peyk kelimesi, eski zamanlarda haberleşmede kullanılan, mesaj ileten veya ileten kişi veya haberci anlamına gelmektedir.

Faraziye ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre “varsayımsal” sözcüğü olası ancak kanıtlanmamış anlamıyla ifade edilmektedir.

Pandülü ne demek?

I. (Fransızca pendule Hoyrat ne demek ne demek?

“Fakir, garip, başıboş” anlamına gelen “Hoyrat” kelimesinden; Kerkük’ün bir ilçesi olan “Korya” kelimesinden veya “kaba, kötü, kibirli” anlamına gelen “Hoyrat” kelimesinden geldiği yönünde görüşler vardır. Hoyratlar, melodisi ve sözleriyle dinleyicilerde bir yiğitlik ve cesaret havası uyandırır.

Peştunca hangi dil ailesi?

PeştucaDil ailesiHint-Avrupa İran dilleriDoğu İran dilleri PeştucaYazı sistemiArap alfabesi (Peştuca alfabesi)Resmi durumResmi dilAfganistan13 satır daha

Polonlar hangi dili konusuyor?

Lehçe (język polski, polszczyzna), Polonyalılar tarafından konuşulan dil. Polonya’nın resmi dilidir ve dünyada yaklaşık 50 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır, bunların 39 milyonu Polonya’dadır. Hint-Avrupa dil ailesinin Slav grubuna ait bir dildir.

Orjinal hangi dil?

Fransızca kökenli kelimeden Türkçeye çevrilmiş bir kelimedir.

Orjinal Türkçe hangi dil?

Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerbaycan dillerinin Ana Oğuz adı verilen bir dilden türediği düşünülmektedir. Daha sonra Türkçeye dönüşen bu proto-dilin batı kolu, 11. ve 15. yüzyıllar arasında Anadolu Selçuklu devleti ve beylikleri çevresinde gelişmiş ve Eski Anadolu Türkçesine dönüşmüştür.

Tavsiyeli Bağlantılar: Osmanlıda Kadınlara Ne Diye Hitap Edilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir